Citronsnitter med mandler
Fransk citrontærte er blevet en klassiker af en årsag – den smager bare skønt! Vi er blevet inspireret af den sprøde bund, det syrlige fyld og den søde marengs, og har skabt en lækker kage, der er mindst lige så god som originalen.
16-20 snitter
Total:1 time 40 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
Kagebund:
- 75 g mandler
- 150 g hvedemel
- 50 g sukker
- 1/4 tsk. salt
- 125 g koldt smør
- 2 spsk. iskoldt vand
Citroncreme:
- 4 citroner (øko)
- 4 æg
- 275 g sukker
- 4 spsk. mel
- 75 g smør (smeltet)
Marengs:
- 150 g sukker
- 3 æggehvider (evt. pasteuriserede)
- 1 spsk. citronsaft
Sådan gør du:
- Kagebund: Hak mandlerne i en foodprocessor, og tilsæt mel, sukker og salt. Kør det sammen, og tilsæt små stykker koldt smør. Kør dejen sammen med pulse-knappen, og tilsæt iskoldt vand. Pres dejen ud i en form (ca. 20x30 cm) foret med bagepapir.
- Bag bunden midt i ovnen ved 180 grader i 25-30 min., til den er gylden og sprød på overfladen. Tag formen ud af ovnen, og skru ned til 160 grader.
- Citroncreme: Skyl citronerne, riv skallen fint, og pres saften (11/2-2 dl). Blend skal og saft sammen med æg, sukker og mel, og tilsæt det smeltede, afkølede smør.
- Hæld citroncremen over kagebunden, og sæt den midt i ovnen ved 160 grader i ca. 20 min., til cremen har sat sig. Afkøl kagen i formen i 10 min., og løft den derefter over på en rist, og lad den blive helt kold.
- Marengs: Hæld sukkeret ud på en bageplade med bagepapir, og varm det i ovnen ved 180 grader i 5 min.
- Pisk æggehvider og citronsaft til blødt skum, og pisk det varme sukker i lidt ad gangen ved høj hastighed, til det bliver en fast og blank marengs (5-8 min.).
- Skær kagen i aflange eller kvadratiske snitter, og fordel marengsen over citroncremen med en palet eller en sprøjtepose. "Brænd" marengslaget med en gasbrænder eller under en varm grill.