Cupcakes med blåbær med smørcreme
Cupcakes er en kagedej bagt i små forme, og dejen indeholderrigeligt med æg, smør og sukker – til forskel fra muffins, der egentliger bagepulverbrød med mindre fedtstof og ganske lidt sukker i.
16-18 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Bagetid: 5 min.
- Fryse-egnet
- 100 g smør
- 250 g sukker
- 2 æg
- 350 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1⁄4 tsk salt
- 250 g blåbær
- 2 dl mælk
- Smørcreme:
- 100 g blødt smør
- 125-150 g flormelis
- 2 spsk blåbærsirup eller
- konc. blåbærsaft
- Pynt: blåbær og mynte
- Tænd ovnen på 180 grader.Pisk smør og sukker cremet og pisk æggenei ét ad gangen.Sigt melet sammenmed bagepulver og tilsæt salt. Vend melet i æggemassen. Tilsætblåbær og mælk og fordel dejen i 16-18 muffinforme – de skal fyldes til lidt underkant.
- Bag kagerne midt i ovnen i ca. 25 min. Lad dem stå i formen 10min., før de tages udog afkøles.
- Pisk smør og sigtetflormelis cremet og pisk blåbærsirup/-saft i.
- Fyld cremen i en sprøjtepose og pynt kagerne med smørcreme, friske bær og mynteblade.