Dampet laks med dildsovs og asparges
Server dampet laks med grønt og sauce, og du har et festmåltid.
4
Ingredienser
- Dampet laks:
- 600 g laksefileter (4 stk.)
- 1 bundt forårsløg
- 10 g ingefær
- ½ citron, saft heraf
- 4 dl vand
- salt og friskkværnet peber
- 700 g grønne asparges
- Dildsovs:
- 1 skalotteløg (ca. 30 g)
- ½ dl tør hvidvin
- ½ øko-citron, skal og saft heraf
- ½ dl piskefløde
- 125 g blødt smør
- 1 lille håndfuld dild
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at tage smørret ud af køleskabet! Skær smørret i tern, og lad det stå og passe sig selv ved stuetemperatur og blive blødt.
- Dampet laks:
- Gør laksen parat. Skær forårsløgene i mindre stykker, og læg dem i bunden af en sauterpande med låg sammen med finthakket ingefær.
- Læg laksefileterne ovenpå, drys med salt og peber, og tilsæt citronsaft og ca. 4 dl vand. Bring vandet i kog uden låg på.
- Når vandet koger, lægger du låget på og skruer ned for varmen. Lad hele herligheden simre under låg i ca. 8 minutter, eller til laksen har fået små hvide dråber på toppen.
- Fisk laks og forårsløg op, og læg dem til side på en tallerken.
- Asparges:
- Knæk den grove ende af aspargesene, og læg dem i en skål. Drys med salt, og overhæld med kogende vand.
- Lad dem ligge i vandet i et par minutter, og hæld herefter vandet fra. Hæld koldt vand over aspargesene.
- Dildsovs:
- Hak skalotteløget fint, og kom det i en kasserolle med vin, citronsaft og -skal. Kog op, og lad det koge ind til cirka 1 spsk. Tag kasserollen af varmen, og pisk piskefløden i.
- Skær smørret i tern, og tilsæt dem lidt ad gangen – sørg for at piske godt imens. Sæt kasserollen kort tilbage på blusset ved lav varme, hvis der er brug for det. Konsistensen skal være cremet.
- Smag til sidst til med salt og friskkværnet peber. Rør finthakket dild i inden servering.
- Anret laksen sammen med aspargesene og forårsløgene på en tallerken, og fordel en venlig mængde dildsovs over.
PRØV OGSÅ: Asparges med rygeost, rejer og ramsløg
PRØV OGSÅ:Sushi: Nigiri med laks og basilikum