Ditte Ingemanns newyorker-nudler
Første gang jeg fik salat med sorbet var sidste år i New York på en asiatisk restaurant. Nu har jeg lavet min egen version, og det er meningen, at sorbeten skal smelte ned i salaten og fungere som dressing. Hos de asiatiske købmænd finder du et stort udvalg af spændende nudelprodukter.
4
Ingredienser
- 200 g tykke nudler, fx soba-nudler med grøn te
- 4-6 stængler citronmelisse
- ½ bdt koriander
- 4 spsk saltede peanuts
- 150 g bønnespirer
- 2 kugler citronsorbet, hjemmelavet eller købt
- Dressing:
- 2 tsk mørk sesamolie
- 1 tsk soja
Sådan gør du:
- Kom nudlerne i kogende, letsaltet vand, og kog dem i ca. 5-6 minutter. Lad dem køle en smule af i en sigte. Hak citronmelisse, koriander og peanuts fint.
- Bland bønnespirer med de afkølede nudler, og vend krydderurter og peanuts i. Bland sesamolie og soja, og vend det rundt i salaten. Anret salaten på et fad eller i en stor skål. Læg kugler af sorbet på salaten, og server straks.
- Se flere lækre opskrifter på ALTfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Ditte Ingemanns salat med krydrede kikærter