Opskrift på drømmekage med nødder

Uimodståelig nøddedrømmekage

Super lækker drømmekage med ekstra knas på toppen - fuldend din drømmekage med en nøddetopping af dine yndlingsnødder - f.eks. mandler, pekannødder, hassenødder eller valnødder.

Ca. 12 stykker drømmekage

Total:1 time

Ingredienser

  • 225 g blødt smør
  • 225 g sukker
  • 4 store æg
  • 225 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Nøddemasse:
  • 275 g brun farin
  • 2 spsk. mælk
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 125 g mørk sirup
  • 75 g kokosmel
  • 150 g nødder, f.eks. mandler, hasselnødder, pekannødder og valnødder

Sådan bager du drømmekage med nødder

  1. 1. Tænd ovnen på 180 gr. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der røres. Bland hvedemel med bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen.
  2. 2. Fordel dejen i en springform, ca. 22 cm i diam., beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 30 min. ved midterste ovnribbe. Mærk efter med en kødnål. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.
  3. 3. Bland alle ingredienserne til nøddemassen undtagen nødder sammen i en gryde, og kog op. Tag gryden af varmen. Hak nødderne, og vend i massen.
  4. 4. Fordel nøddemassen over kagen. Hæv varmen til 225 grader, og bag kagen i yderligere ca. 5 min.