Uimodståelig nøddedrømmekage
Super lækker drømmekage med ekstra knas på toppen - fuldend din drømmekage med en nøddetopping af dine yndlingsnødder - f.eks. mandler, pekannødder, hassenødder eller valnødder.
Ca. 12 stykker drømmekage
Total:1 time
Ingredienser
- 225 g blødt smør
- 225 g sukker
- 4 store æg
- 225 g hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- Nøddemasse:
- 275 g brun farin
- 2 spsk. mælk
- 2 tsk. stødt kanel
- 125 g mørk sirup
- 75 g kokosmel
- 150 g nødder, f.eks. mandler, hasselnødder, pekannødder og valnødder
Sådan bager du drømmekage med nødder
- 1. Tænd ovnen på 180 gr. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der røres. Bland hvedemel med bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen.
- 2. Fordel dejen i en springform, ca. 22 cm i diam., beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 30 min. ved midterste ovnribbe. Mærk efter med en kødnål. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.
- 3. Bland alle ingredienserne til nøddemassen undtagen nødder sammen i en gryde, og kog op. Tag gryden af varmen. Hak nødderne, og vend i massen.
- 4. Fordel nøddemassen over kagen. Hæv varmen til 225 grader, og bag kagen i yderligere ca. 5 min.