Fastelavnsboller med marcipan og blød nougat

Fastelavnsboller med marcipan og blød nougat

Her får du fastelavnsbollen med marcipan og blød nougat.

12 stk.

Ingredienser

  • 175 g koldt smør
  • 275 g hvedemel
  • 25 g gær
  • 1½ dl skyr
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g ren rå marcipan
  • 100 g blød nougat
  • 1 sammenpisket æg
  • 4 dl flormelis
  • ca. 3 spsk. kogende vand

Sådan gør du

  1. Smuldr smørret med melet. Rør gær, skyr, salt og sukker sammen i en skål, og hæld blandingen i melblandingen.
  2. Ælt dejen sammen. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted ca. 1 time. Del dejen i 12 kugler. Pres dem til 2½ cm flade cirkler. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Del marcipanen i 12 kugler.
  3. Tryk dem til cirkler (3 cm i diameter), og tryk dem ned i midten af dejcirklerne. Fordel blød nougat over, og tryk nougaten lidt ned mod marcipanen. Pensl med sammenpisket æg.
  4. Bag bollerne ca. 15 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, og lad dem køle af.
  5. Rør flormelis og vand til en glat glasur. Fordel glasuren over de afkølede boller med en ske. Lad glasuren stivne.