Fastelavnsboller med marcipan og blød nougat
Her får du fastelavnsbollen med marcipan og blød nougat.
12 stk.
Ingredienser
- 175 g koldt smør
- 275 g hvedemel
- 25 g gær
- 1½ dl skyr
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 100 g ren rå marcipan
- 100 g blød nougat
- 1 sammenpisket æg
- 4 dl flormelis
- ca. 3 spsk. kogende vand
Sådan gør du
- Smuldr smørret med melet. Rør gær, skyr, salt og sukker sammen i en skål, og hæld blandingen i melblandingen.
- Ælt dejen sammen. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted ca. 1 time. Del dejen i 12 kugler. Pres dem til 2½ cm flade cirkler. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Del marcipanen i 12 kugler.
- Tryk dem til cirkler (3 cm i diameter), og tryk dem ned i midten af dejcirklerne. Fordel blød nougat over, og tryk nougaten lidt ned mod marcipanen. Pensl med sammenpisket æg.
- Bag bollerne ca. 15 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, og lad dem køle af.
- Rør flormelis og vand til en glat glasur. Fordel glasuren over de afkølede boller med en ske. Lad glasuren stivne.