Fastelavnsboller med syltetøj eller rosiner

Fastelavnsboller med syltetøj eller rosiner

Det er fastelavnstid, og børneneklæder sig ud i fantasifulde kostumerog slår katten af tønden i børnehaveog skoler. Der er også stadig børn, derrasler og banker på døren for at syngeog få lidt sødt eller lommepenge.Både store og små elsker hjemmebagtefastelavnsboller – her har vibagt to varianter af samme dej.

(Til 10 boller med rosiner eller 8 store med syltetøj)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Hævetid: 1 time
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1 pakke gær
  • 2 dl mælk
  • 1 æg (sammenpisket)
  • 125 g smør (smeltet)
  • 2 spsk sukker
  • ca. 325 g hvedemel
  • Fyld:
  • 75 g rosiner eller
  • ca. 5 spsk syltetøj
  • Glasur:
  • 2 dl flormelis
  • 1-2 spsk æggehvide eller vand
  • Evt. 1 pose små økologiske chokoladepastiller eller andet slik
  • Pynt:
  • sole af papir

  1. Rør gær ud i lidt afmælken. Tilsæt restenaf mælken, æg, smeltetsmør og sukker. Ælt dejengodt. Den skal værelidt blød.
  2. Læg et viskestykkeover skålen, oglad dejen hæve et luntsted til dobbelt størrelseca. 45 min.
  3. Boller med rosiner:
  4. Tilsæt rosiner, form10 boller, og sæt dempå bagepapir på bageplade.
  5. Boller med syltetøj:
  6. Form 8 boller. Tryk ethul i midten af bollernemed tommelfingeren.Sæt ca. 2 tsk syltetøj ihver.
  7. Lad bollerne efterhæveca. 20 min. Bag dem imidten af ovnen ved 225grader ca. 15 min. Bollerneer færdige, når deer gyldne og lyder hule,når man banker på demi bunden. Lad bollerneafkøle på bagerist.
  8. Rør glasuren af flormelisog æggehvide ellervand, til den er tyktflydende.Sæt en klat påbollerne og drys medslik. Bollerne kan pyntesmed glasur i et mønster.Kom glasuren i enmadplastpose med etlille hul i hjørnet og presglasuren ud. Sæt evt.sole af papir i bollernesom pynt.