Frikadeller med vitaminer

Frikadeller med vitaminer

4 personer

Ingredienser

  • 1 portion grundfars
  • 1 gulerod
  • 1 persillerod
  • 150 g courgette
  • 1 forårsløg
  • 2 spsk. salvie
  • 1 æg
  • salt
  • 2 spsk. olie
  • Grundfars:
  • 1 dl couscous
  • 1 dl bouillon
  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 lille løg
  • 1 dl letmælk
  • 1 æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • salt og peber
  • fedtstof til stegning
  • Salat:
  • 1 hjertesalat
  • 1 krøl- eller frisésalat
  • 10 soltørrede tomater på glas
  • 1 bundt frisk oregano
  • 40 g valnødder
  • Dressing:
  • 1 tsk. sennep
  • 1 fed hvidløg
  • ½ spsk. lys eddike
  • 3 spsk. olivenolie

  1. Bland farsen med groftrevet gulerod,persillerod og courgette. Hakforårsløg fint, og tilsæt det til farsensammen med finthakket salvie, ægog salt. Rør farsen grundigt. Formfrikadeller af farsen, og steg dem påen pande i olie.
  2. Skær salaten i mindre stykker, ogbland den med soltørrede tomater,oregano og valnødder.
  3. Pisk dressingen sammen, og drypdet på salaten. Server frikadellernemed salat og kogte kartofler.