Opskrift på grovboller

Hjemmebagte grovboller: Frøboller med skyr

Lækre nybagte grovboller med masser af frø - bollerne er bagt med fuldkornsspeltmel, græskarkerner og skyr.

14 grovboller

Total:2 timer

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 dl skyr
  • 1½ tsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 200 g fuldkornsspeltmel el. grahamsmel
  • 1½ dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 dl græskarkerner
  • ca. 350 g hvedemel
  • Pynt:
  • 1 sammenpisket æg og 3-4 spsk. sesamfrø

Sådan bager du frøboller med skyr

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt skyr, salt, olie, speltmel, hørfrø og sesamfrø. Lad det trække 10 min. Tilsæt hvedemelet.
  2. Ælt dejen, til den er smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket ca. 1 time.
  3. Form 12-15 aflange boller. Lad dem efterhæve ca. 15 min. Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø.
  4. Bag bollerne ved 225 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.