Hjemmebagte grovboller: Frøboller med skyr
Lækre nybagte grovboller med masser af frø - bollerne er bagt med fuldkornsspeltmel, græskarkerner og skyr.
14 grovboller
Total:2 timer
Ingredienser
- 25 g gær
- 4 dl lunkent vand
- 1 dl skyr
- 1½ tsk. salt
- 2 spsk. olie
- 200 g fuldkornsspeltmel el. grahamsmel
- 1½ dl hørfrø
- 1 dl sesamfrø
- 2 dl græskarkerner
- ca. 350 g hvedemel
- Pynt:
- 1 sammenpisket æg og 3-4 spsk. sesamfrø
Sådan bager du frøboller med skyr
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt skyr, salt, olie, speltmel, hørfrø og sesamfrø. Lad det trække 10 min. Tilsæt hvedemelet.
- Ælt dejen, til den er smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket ca. 1 time.
- Form 12-15 aflange boller. Lad dem efterhæve ca. 15 min. Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø.
- Bag bollerne ved 225 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
3 lækre opskrifter på lynhurtige boller
Skønne hjemmebagte boller
-
Skønne solskinsboller
-
Cremeboller
-
Luftige teboller med rosiner
-
Chokoladeboller - bagt som brydebrød
-
Lækre boller med nutella & lakrids
-
Wienerbrødsboller med blåbær
-
Hjemmebagte krydderboller
-
Fødselsdagsboller - nem opskrift
-
Boller med chokolade - nem opskrift
-
Boller med kardemomme
-
Boller med fyld og glasur
-
Boller med valnødder
PRØV OGSÅ:Klassiske rundstykker