Grillet majs- og squashsalat med gedebrød

Grillet majs- og squashsalat med gedebrød

En virkelig god salat med et mexicansk touch. Brug den evt. til fyld i en tortilla wrap med grillet, marineret kød skåret i tynde skiver, lidt chiliolie og cremefraiche. Det er dejligt og sommerligt.

Ingredienser

  • 2 majskolber
  • 2 små squash
  • ½ fennikel
  • ½ bundt koriander eller persille
  • 1-2 fed hvidløg, fintsnittet
  • 1 lime, saften heraf
  • salt og peber
  • olivenolie
  • 2 tomater
  • ½-1 rød peberfrugt
  • ½ rødløg
  • 2 spsk balsamico
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 baguette
  • 100 g cremet gedeost

Sådan laver du grillet majs- og squashsalat med gedebrød:

  1. Tag bladene af majskolberne, og skær squash i 1½ cm skiver. Skær fennikel i tynde skiver, f.eks. på en mandolin. Pluk koriander groft. Skær tomater, peberfrugt og rødløg i små tern. Pil og hak hvidløg fint, og pres saften af 1 lime.
  2. Pensl majskolber og squashskiver med lidt olivenolie. Grill majskolber og squash 2-3 min på hver side, men lad majsene grille et par minutter mere. Skær majsene af kolberne med en skarp kniv, og skær squash i mindre stykker. Rør hvidløg sammen med limesaft, salt, peber og lidt olie.
  3. Vend majs, squash, fennikel og koriander eller persille sammen med limedressing.
  4. Skær tomat, peberfrugt og rødløg i små tern, og bland det sammen med balsamico, olivenolie, salt og peber.
  5. Skær skiver af brødet. Smør det med gedeost eller anden god smørbar ost, og kom tomatsalsa på toppen. Krydr med frisk kværnet peber.
  6. Anret salaten på et fad eller i en skål, og servér gedeostbrød med tomatsalsa.