Grillet majs- og squashsalat med gedebrød
En virkelig god salat med et mexicansk touch. Brug den evt. til fyld i en tortilla wrap med grillet, marineret kød skåret i tynde skiver, lidt chiliolie og cremefraiche. Det er dejligt og sommerligt.
Ingredienser
- 2 majskolber
- 2 små squash
- ½ fennikel
- ½ bundt koriander eller persille
- 1-2 fed hvidløg, fintsnittet
- 1 lime, saften heraf
- salt og peber
- olivenolie
- 2 tomater
- ½-1 rød peberfrugt
- ½ rødløg
- 2 spsk balsamico
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
- 1 baguette
- 100 g cremet gedeost
Sådan laver du grillet majs- og squashsalat med gedebrød:
- Tag bladene af majskolberne, og skær squash i 1½ cm skiver. Skær fennikel i tynde skiver, f.eks. på en mandolin. Pluk koriander groft. Skær tomater, peberfrugt og rødløg i små tern. Pil og hak hvidløg fint, og pres saften af 1 lime.
- Pensl majskolber og squashskiver med lidt olivenolie. Grill majskolber og squash 2-3 min på hver side, men lad majsene grille et par minutter mere. Skær majsene af kolberne med en skarp kniv, og skær squash i mindre stykker. Rør hvidløg sammen med limesaft, salt, peber og lidt olie.
- Vend majs, squash, fennikel og koriander eller persille sammen med limedressing.
- Skær tomat, peberfrugt og rødløg i små tern, og bland det sammen med balsamico, olivenolie, salt og peber.
- Skær skiver af brødet. Smør det med gedeost eller anden god smørbar ost, og kom tomatsalsa på toppen. Krydr med frisk kværnet peber.
- Anret salaten på et fad eller i en skål, og servér gedeostbrød med tomatsalsa.