Grøntsager med tykmælkshollandaise
Retten her kan varieres i det uendelige og skal ses som en opfordring til at lade sig inspirere af dagens udvalg og tage det, som ser allerbedst ud. Der er alligevel ikke nogen grøntsager, som ikke smager aldeles forrygende sammen med en sauce på godt med smør og æg.
Ingredienser
- Rugbrødsrasp:
- 2 skiver rugbrød
- 50 g hasselnødder
- 2 spsk olie
- lidt salt
- Grøntsager:
- 4 gulerødder, gerne i forskellige farver
- 4 rødbeder, gerne i forskellige farver
- 4 ræddiker, gerne i forskellige farver (kan erstattes af radiser)
- salt
- Hollandaise:
- 175 g smør
- 5 æggeblommer
- 2 tsk æblecidereddike
- 1 tsk salt
- 3 spsk tykmælk
- 20 basilikumblade
- Pynt: Frisk basilikum + evt. sprød salat som tilbehør.
Sådan gør du:
- Rugbrødsrasp:
- Blend rugbrød og nødder til rasp. Vend med olie og salt, og rist i ovnen ved 200 grader ca. 10 min, til brødet er næsten helt sprødt.
- Grøntsager:
- Sæt ovnen på 200 grader. Vask alle grøntsager rene. og læg dem på en bageplade. De skal være hele med mindre der er meget store forskelle på størrelserne. Meget store grøntsager kan halveres. Bag grøntsagerne møre i ovnen, ca. 40 minutter. Tag grøntsagerne ud, og skær dem i grove stykker.
- Hollandaise:
- Smelt smørret. Pisk æggeblommer, salt og ed-dike sammen over lav varme, til konsistensen er som en tyk mayonnaise. Det tager ca. 10 min og kræver, du pisker hele tiden og sørger for, der ikke er noget, som sætter sig fast i bunden af gryden. Tag gryden af varmen. Tilsæt smørret i en tynd stråle, og pisk ihærdigt. Rør tykmælken i saucen og sæt den tilbage på varmen. Lun forsigtigt saucen, mens du stadig pisker. Pas på, den ikke bliver mere end lun, da den meget nemt kan skille. Tag igen gryden af varmen. Rør til sidst finthakket basilikum i saucen, og smag til med salt og eddike.
- Anretning:
- Anret de bagte grøntsager sammen med sauce og rasp. Pynt med basilikum.
- Servér evt. en sprød salat til.
- Få flere lækre opskrifter på ALTfordamerne.dk/opskrifter