Grove bagels

Grove bagels

Disse grove bagels er gode både til morgenmad og frokost.

(ca 20 stk.)

Ingredienser

  • Grove bagels
  • 2 spsk. brun farin
  • 1 æg
  • Dej:
  • 50 g gær
  • 9 dl vand
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 spsk. olie
  • 1½ spsk. salt
  • 500 g grahamsmel
  • 800-900 g hvedemel
  • Pynt:
  • birkes el. sesamfrø

  1. Rør gæren ud i lidt af vandet først, og hæld resten af vandet i sammen med farin og olie. Tilsæt salt, grahamsmel og derefter hvedemel lidt ad gangen. Rør og ælt dejen grundigt igennem minimum 5-10 min. Læg dejen i en stor skål, dæk den med køkkenfilm, og lad den stå en times tid et lunt sted.
  2. Slå dejen ned, og ælt den grundigt igennem. Del dejen i 20 lige store stykker, rul dejen til boller. Stik en melet finger igennem bollen, og sving bollenrundt på fingeren. Du kan også rulle dejen til pølser og lave pølserne til ringe. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Bring en stor gryde med vand i kog, tilsæt farin, og drop 3-4 bagels i vandet ad gangen. Lad dem simre 30 sek. Vend dem med en hulske, og lad dem simre 30 sek. mere. Læg dem tilbage på bagepladen. Pensl de kogte bagels med sammenpisket æg, og drys dem evt. med birkes eller sesamfrø.
  4. Stil bagepladen med bagels i en 220 gr. varm ovn, og bag dem i ca. 7 min. Skru ovnen ned på 180 gr., og bag dem ca. 10 min. Lad dine bagels køle af på en rist.