Grundopskrift på vandbakkelser
Sådan laver du vandbakkelser fra bunden.
(10-14 stk. eller 1 krans)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Koge-/bagetid: 35-40 min.
- Vandbakkelsesdej:
- 2 dl vand
- 125 g smør
- 125 g hvedemel
- ca. 4 æg i alt (2½ dl sammenpiskede æg)
- Bring vand og smør ikog i en gryde. Drys meleti, og rør kraftigt med engrydeske, til dejen slippergryden og er en glatdejklump.
- Tag gryden fra varmen,og lad dejen køle af tilstuetemperatur.
- Pisk æggene sammen,og rør dem i dejen lidtad gangen. Dejen skalvære blød, men ikke forflydende.
- Sæt dejen med en skeeller en sprøjtepose. Formsom ønsket til en krans,boller eller aflange tileclair på et stykke bagepapirpå en bageplade.
- Sæt bagepladennederst i ovnen ved 200grader uden varmluft. Bagi 30-40 min., til bagværketer gyldent og gennembagt.Ovndøren må ikkeåbnes under bagningen,da dejen kan falde sammen.
- Afkøl på en bagerist.
- Klip vandbakkelserneop i siderne, så der bliveren bund og en top. Fyldmed ønsket fyld.