Gulerodsboller med græskarkerner
Gulerodsbollerne med græskarkerner er supernemme at lave, og så er de også gode i madpakken.
20 stk.
Ingredienser
- Gulerodsboller med græskarkerner
- 12 g gær eller 6 g tørgær
- 50 g gær
- 1 liter kærnemælk
- 4 groftrevne gulerødder, ca. ½ liter
- 3 tsk. groft salt
- 150 g græskarkerner
- 150 g hørfrø
- 1,1 kg grahams- og hvedemel
- Lun kærnemælken, og rørgæren ud. Tilsæt de øvrige ingredienser– men hold lidt af melettilbage. Brug evt. en håndmikser.Sørg for, at dejen ikke bliver forfast. Lad dejen hæve lunt tildækketca. en time.
- Sæt store spiseskefulde af dejenpå plader med bagepapir, og ladbollerne efterhæve en time. Bagbollerne gyldne og sprøde ved 200gr. i 20-25 min.