Harira-suppe med kikærter og tomat
Harira er en klassisk marokkansk suppe med skøn smag og garanti for mæthed. Server med små stykker grillet pitabrød, eller spis ris til.
Ingredienser
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- olivenolie til stegning
- 1-2 stængler bladselleri
- 1½-2 spsk tomatpure
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk gurkemeje
- lidt tørret, knust chili
- 1 l hønsebouillon
- 2 kyllingebryster
- 250 g kogte kikærter
- ½-1 citron
- 1 lille håndfuld persille
- Tilbehør: brød eller ris
Sådan laver du harira-suppe med kikærter og tomat
- Pil og skær løg og hvidløg i tern. Skær bladselleri i skiver. Kom lidt olivenolie i en gryde, og steg løg og bladselleri nogle minutter. Kom tomatpure, hvidløg, hakkede tomater, gurkemeje og lidt chili i, og lad det stege 1 minut. Hæld bouillon over, og kog det under låg i 25-30 minutter.
- Skær kyllingekødet i små tern. Kog kikærterne, hæld vandet fra, og skyl dem under koldt vand i en sigte. Kom kyllingekød og kogte kikærter i suppen, og kog det ca. 15 minutter. Krydr suppen med citronsaft, hakket persille, salt og peber.
- Server suppen med brød eller ris.