Harira-suppe med kikærter og tomat

Harira-suppe med kikærter og tomat

Harira er en klassisk marokkansk suppe med skøn smag og garanti for mæthed. Server med små stykker grillet pitabrød, eller spis ris til.

Ingredienser

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 1-2 stængler bladselleri
  • 1½-2 spsk tomatpure
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk gurkemeje
  • lidt tørret, knust chili
  • 1 l hønsebouillon
  • 2 kyllingebryster
  • 250 g kogte kikærter
  • ½-1 citron
  • 1 lille håndfuld persille
  • Tilbehør: brød eller ris

Sådan laver du harira-suppe med kikærter og tomat

  1. Pil og skær løg og hvidløg i tern. Skær bladselleri i skiver. Kom lidt olivenolie i en gryde, og steg løg og bladselleri nogle minutter. Kom tomatpure, hvidløg, hakkede tomater, gurkemeje og lidt chili i, og lad det stege 1 minut. Hæld bouillon over, og kog det under låg i 25-30 minutter.
  2. Skær kyllingekødet i små tern. Kog kikærterne, hæld vandet fra, og skyl dem under koldt vand i en sigte. Kom kyllingekød og kogte kikærter i suppen, og kog det ca. 15 minutter. Krydr suppen med citronsaft, hakket persille, salt og peber.
  3. Server suppen med brød eller ris.