Hindbærsnitter med ølandshvedemel
Hindbærsnitter er altid et hit. Her har vi kælet lidt ekstra for detaljerne, for at forkæle den søde tand.
5 stk.
Ingredienser
- 175 g smør
- 250 g hvedemel, f.eks. Ølandshvedemel fra Skærtoftmølle
- 50 g flormelis
- korn af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
- 2 æggeblommer
- 2 dl hindbærmarmelade
- 3 dl flormelis
- 3 spsk. kogende vand
- evt. lidt rød levnedsmiddelfarve
- Evt. rød skovsyre
Sådan gør du
- Smuldr smørret i hvedemelet. Tilsæt flormelis, vanilje og æggeblommer. Saml dejen, og pak den ind i plastfilm. Lad den hvile 30 min. i køleskab. Del dejen i to stykker. Hvert stykke ruller du ud til en rektangel (8 cm bred og 35 cm lang, dejen skal være ca. ½ cm tyk).
- Læg den ene dejplade over på en plade med bagepapir. Fordel hindbærmarmelade over. Læg den anden dejplade over, og pres dejkanterne sammen, så fyldet ikke løber ud.
- Bag kagen ved 180 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
- Rør glasuren sammen og smør den på, mens kagestykkerne stadig er lune. Skær kagestykkerne i 7 cm brede snitter. Afkøl snitterne.