Hindbærsnitter med ølandshvedemel

Hindbærsnitter med ølandshvedemel

Hindbærsnitter er altid et hit. Her har vi kælet lidt ekstra for detaljerne, for at forkæle den søde tand.

5 stk.

Ingredienser

  • 175 g smør
  • 250 g hvedemel, f.eks. Ølandshvedemel fra Skærtoftmølle
  • 50 g flormelis
  • korn af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 æggeblommer
  • 2 dl hindbærmarmelade
  • 3 dl flormelis
  • 3 spsk. kogende vand
  • evt. lidt rød levnedsmiddelfarve
  • Evt. rød skovsyre

Sådan gør du

  1. Smuldr smørret i hvedemelet. Tilsæt flormelis, vanilje og æggeblommer. Saml dejen, og pak den ind i plastfilm. Lad den hvile 30 min. i køleskab. Del dejen i to stykker. Hvert stykke ruller du ud til en rektangel (8 cm bred og 35 cm lang, dejen skal være ca. ½ cm tyk).
  2. Læg den ene dejplade over på en plade med bagepapir. Fordel hindbærmarmelade over. Læg den anden dejplade over, og pres dejkanterne sammen, så fyldet ikke løber ud.
  3. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
  4. Rør glasuren sammen og smør den på, mens kagestykkerne stadig er lune. Skær kagestykkerne i 7 cm brede snitter. Afkøl snitterne.