Hvedekernesalat med friske rejer

Hvedekernesalat med friske rejer

Lækker frokostsalat, du nemt kan variere ved at erstatte hvedekernerne med f.eks. perlebyg eller perlerug.

4

Ingredienser

  • 350 kcal pr. portion
  • 100 g hvedekerne
  • 200 g grønne bønner
  • 100 g bladselleri
  • 100 g fennikel
  • 1 pære
  • 100 g blåbær
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk vineddike
  • salt og peber
  • 600 g rejer
  • citron og brøndkarse til pynt

Sådan gør du:

  1. 1.Hæld hvedekernerne i en sigte, og skyl dem i koldt vand.
  2. 2. Kog hvedekernerne i en gryde i ca. 25-30 minutter. Der må gerne være lidt bid i kernerne, når de er kogt. Lad dem trække i ca. 10 minutter under låg. Hæld hveden til afdrypning i en sigte.
  3. 3. Skyl og snit bladselleri, fennikel og pære.
  4. 4. Blancher bønnerne i et minuts tid i kogende vand.
  5. 5. Rør dressing af olie, vineddike, salt og peber.
  6. 6. Vend grøntsagerne, pære og blåbær sammen med den lune hvede i dressingen.
  7. 7. Pynt salaten med friske rejer, skiver af citron og brøndkarse.
  8. Få mere inspiration til lækker madlavning på ALTfordamerne.dk/opskrifter