Jagtgryde med kylling og svampe
Meget dejlig, meget fransk. Skøn simremad som både børn og voksne vil kunne lide.
Total:1 time 10 minutter
Ingredienser
- 3-4 spsk hvedemel
- salt og peber
- 6-8 stykker kyllingeoverlår
- 2 spsk olie
- 1 spsk smør
- 50 g bacon, skåret i mindre stykker
- 8-10 små skalotteløg
- 300 g mindre, faste champignoner
- 3 dl hvidvin
- 1 dl cognac, kan udelades
- 6 dl hønsebouillon
- 1 mellemstor tomat, grofthakket
- 1 spsk ketcup
- frisk estragon/timian.
Sådan laver du jagtgryde:
- Bland mel, salt og peber og vend kyllingestykkerne heri. Varm smør og olie i en gryde eller en højsidet pande, og brun kyllingestykkerne heri indtil de er gyldne på begge sider.
- Tilsæt bacon, løg og champignon og lad det svitse ved høj varme et par min. Hæld hvidvinen og cognac på og lad det koge lidt ned, før bouillon, tomat og ketchup tilsættes. Lad retten simre i en lille times tid.
- Før servering smages gryden til med salt og frisk estrago eller timian. Servér med brød og evt. en enkel grøn salat.
- Prøv også croque madame med bagte tomater og grøn salat
- Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/