Jordbær-hyldeblomst-marmelade med french toast

Jordbær-hyldeblomst-marmelade med french toast

Skøn og sommerlig morgenmad med hjemmelavet jordbær-hyldeblomst-marmelade.

Ingredienser

  • Jordbær-hyldeblomst-marmelade:
  • 300 g jordbær
  • ½ vaniljestang
  • 100 g rørsukker
  • ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft (se her)
  • ½-1 tsk revet citronskal
  • ½ dl små plukkede hyldeblomster
  • Marinerede jordbær:
  • 1 lille bakke jordbær
  • lidt honning, limesaft, mynte og hyldeblomster
  • French toast:
  • 3 æg
  • 1½ dl mælk
  • 1 baguette
  • smør til stegning
  • 2 spsk flydende honning

Sådan gør du

  1. Jordbær-hyldeblomst-marmelade:
  2. Nip jordbærrene, og flæk vaniljestangen. Kom jordbær, rørsukker, koncentreret hyldeblomstsaft og vaniljestang i en gryde, og bring det til kogepunktet. Lad det simre ved jævn varme, til marmelade-konsistens er opnået, det tager cirka 10 minutter. Kom revet citronskal og hyldeblomster i marmeladen, og rør rundt.
  3. Skold et sylteglas med kogende vand og eventuelt lidt atamon. Hæld jordbær-hyldeblomst-marmeladen på glas, og lad den afkøle.
  4. TIP! Jævn eventuelt marmeladen med lidt maizena rørt med koldt vand. Hæld det i, og kog igennem, til passende konsistens er opnået.
  5. Marinerede jordbær:
  6. Nip de friske jordbær, og skær dem i kvarter. Mariner jordbærrene med lidt honning, limesaft, mynte og hyldeblomster.
  7. French toast:
  8. Pisk æggene sammen med mælk og et nip salt. Skær brødet i skiver. Dyp brødskiverne i æggeblandingen. Opvarm en pande med lidt smør, og lad det bruse af. Tilsæt flydende honning, og bland det sammen med en træske. Kom brødskiverne på panden, og steg dem gyldne på begge sider. Anret på et fad, og drys med friske hyldeblomster. Server french toast med jordbær-hyldeblomst-marmelade og friske, marinerede jordbær.