Sommerdessert: Jordbærclafoutis
Clafoutis er en fransk bagt dessert med bær, som smager dejligt og er supernem at lave.
6 personer
Ingredienser
- 300 g jordbær
- 2 æg
- 80 g mel
- 80 g smeltet smør
- 60 g sukker
- 1 ½ dl mælk
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ tsk bagepulver
- ¼ tsk fint salt
- 50 g mandelflager
- Tilbehør:
- Vaniljeis eller flødeskum
Sådan laver du jordbærclafoutis:
- Skyl jordbærrene, del de største af dem i halve, og fordel dem i et smurt ildfast fad.
- Lav clafoutisdejen ved at piske æg og mel sammen til en ensartet masse, tilsæt derefter smør, sukker, mælk, vaniljesukker, bagepulver og salt, og pisk dejen sammen − den vil have konsistens som pandekagedej.
- Hæld dejen over jordbærrene, drys med mandelflagerne, og bag clafoutisen i først 10 min ved 200 grader, skru dernæst ned til 175 grader, og bag videre i ca. 15-20 min.
- Servér clafoutisen lun med vaniljeis eller flødeskum til.
PRØV OGSÅ: Hyldeblomst-rabarberkage