Julekonfekt: Cognactrøfler

Julekonfekt: Cognactrøfler

Konfekt smager himmelsk og kommer i mange forskellige varianter. Disse trøfler med cognac er meget smagfulde og er perfekt juleslik for de voksne.

40-45 stk.

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade, 70 %
  • 2½ dl piskefløde
  • 25 g smør
  • 2 spsk. cognac
  • 100 g kakaonips

Sådan gør du:

  1. Hak chokoladen groft.
  2. Varm fløden op i en gryde, til det koger.
  3. Tag gryden af blusset, og smelt chokoladen i den varme fløde under omrøring.
  4. Når chokoladen er smeltet, røres cognac i. Sæt chokoladeganachen til afkøling i 5-6 timer.
  5. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  6. Form den afkølede ganache til små aflange stænger.
  7. Rul dem i kakaonips. Opbevar dem koldt i en lufttæt beholder.