"Kalveruller" med citronskal, kapers og salvie
En lysere og lettere version af benløse fugle, som smager ganske vidunderligt.
4
Ingredienser
- 800 g kalve- eller oksekød, (okseklump eller lignende)
- 4 spsk mel
- 1 bundt frisk salvie
- skal af 2 usprøjtede citroner, grofthakket
- 1 glas små kapers
- ca. 100 g lufttørret bacon i et helt stykke
- salt og peber
- 40 g smør
- 2 dl tør hvidvin
- ca. 8 dl kalve- eller kyllingefond.
Sådan gør du:
- Læg kødet i fryseren en times tid, tag det ud, og skær det i skiver på omkring 0,5 cm på den lange side på tværs af årerne Hvis der ikke er en lang side, så skær kødet lidt tykkere og bank hvert stykke ud til et aflangt stykke. Krydr kødet med salt og peber og læg lidt citronskal, en spsk kapers og 5-6 salvieblade og et stykke bacon ca. 2x3 cm på hvert stykke.
- Rul kødstykkerne sammen, og stik en tandstik igennem, så stykkerne ikke ruller ud under stegningen. Vend kødet i melet, smelt smørret i en gryde og brun rullerne ad to omgange. Tilsæt hvidvin, lad det koge af og hæld så fonden på. Hvis ikke det dækker suppleres der med lidt vand.
- Læg låg på gryden, og lad rullerne simre for meget svag varme i 1 ½ time. Herefter fiskes kødet op, og saucen koges ind ved høj varme i ca. 5-10 min til den er tyknet og kraftig i smagen. Læg kalverullerne tilbage i gryden og server retten med det samme med et godt brød, kartofler eller evt. de bagte jordskokker.
- Prøv også bagte jordskokker med oliven, kapers og citron-hvidløgscreme
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/