Kalveskank med citron, porrer og timian
En lidt lettere version af den almindelige osso buco.
Total:1 time 30 minutter
Ingredienser
- 8 stykker kalveskank, ca. 2 cm tykke
- 3-4 spsk hvedemel
- 3-4 spsk olivenolie
- 2 porrer i skiver
- 3 fed hvidløg
- ca 1 ½ dl tør hvidvin
- ca 8 dl god kyllingefond
- 3-4 hele peberkorn
- 2 hele tørrede enebær, kan udelades
- skallen fra en halv citron skåret i strimler
- friske timiankviste
- salt og peber
Sådan gør du:
- Vend kødet i mel, og varm olien op i en højsidet pande. Brun kødet på alle sider, tag kødet op og tør panden af.
- Svits porre og hvidløg i lidt mere olie ved middelsvag varme, indtil porrerne er bløde og let gennemsigtige.
- Læg kødet ved, skru op for varmen og hæld hvidvinen på. Lad det spilkoge et minuts tid, og tilsæt så fond, peberkorn, enebær, citronskal og timian og læg låg på panden. Lad retten simre i 75-90 min. ved svag varme. Smag til med salt.
- Server rygende varm med et stykke godt brød eller evt med ris til.