Kartoffelkage med vaniljecreme

Kartoffelkage med vaniljecreme

Gør bageren kunsten efter, og lav dine egne lækre kartoffelkager, de vil uden tvivl gøre lykke til en kop kaffe.

(8-10 stk.)

Lagkagebunde:

  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 2 spsk. koldt vand
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 4 spsk. kakao
  • 2 dl sødmælk
  • 2 spsk. hvedemel
  • ½ vaniljestang
  • 3 æggeblommer
  • ½ dl sukker
  • 1½ dl piskefløde
  • 4 skiver moden ananas (eller fra dåse)
  • 300 g marcipan og 1 spsk. kakao

  1. Del æggene i hvide og blomme i hver deres skål. Pisk æggeblommerne med halvdelen af sukkeret og koldt vand, til de er lyse og cremede.
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt resten af sukkeret, og pisk til de er blanke og seje.
  3. Sigt melet sammen med bagepulver og kakao i skålen med æggeblommerne. Vend forsigtigt æggehviderne i.
  4. Spred dejen ud på en bageplade med bagepapir i et jævnt lag (ca. 28 × 30 cm). Bag bunden i ca. 8 min. ved 180 gr.
  5. Pisk mælk og hvedemel sammen i en gryde, til mælken er fri for klumper. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud, tilsæt stangen til mælken. Varm grydens indhold forsigtigt op. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Pisk først lidt af den varme mælk i æggeblandingen, og hæld derefter resten af mælken i. Kom cremen tilbage i gryden, og pisk atter grundigt under svag varme. Fjern gryden, inden cremen koger. Lad cremen køle helt af. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen. Skær ananassen i mindre stykker, og vend dem i cremen.
  6. Skær ca. 20 lige store ovale stykker kage ud (ca. 5 × 7 cm). Kom cremen imellem.
  7. Rul marcipanen tyndt ud mellem bagepapir. Skær 6 ovale stykker marcipan, der kan dække kagerne. Kom kakao i en sigte, og drys lidt på hver kage.