Kartoffelkage med vaniljecreme
Gør bageren kunsten efter, og lav dine egne lækre kartoffelkager, de vil uden tvivl gøre lykke til en kop kaffe.
(8-10 stk.)
Lagkagebunde:
- 4 æg
- 150 g sukker
- 2 spsk. koldt vand
- 100 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- 4 spsk. kakao
- 2 dl sødmælk
- 2 spsk. hvedemel
- ½ vaniljestang
- 3 æggeblommer
- ½ dl sukker
- 1½ dl piskefløde
- 4 skiver moden ananas (eller fra dåse)
- 300 g marcipan og 1 spsk. kakao
- Del æggene i hvide og blomme i hver deres skål. Pisk æggeblommerne med halvdelen af sukkeret og koldt vand, til de er lyse og cremede.
- Pisk æggehviderne stive. Tilsæt resten af sukkeret, og pisk til de er blanke og seje.
- Sigt melet sammen med bagepulver og kakao i skålen med æggeblommerne. Vend forsigtigt æggehviderne i.
- Spred dejen ud på en bageplade med bagepapir i et jævnt lag (ca. 28 × 30 cm). Bag bunden i ca. 8 min. ved 180 gr.
- Pisk mælk og hvedemel sammen i en gryde, til mælken er fri for klumper. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud, tilsæt stangen til mælken. Varm grydens indhold forsigtigt op. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Pisk først lidt af den varme mælk i æggeblandingen, og hæld derefter resten af mælken i. Kom cremen tilbage i gryden, og pisk atter grundigt under svag varme. Fjern gryden, inden cremen koger. Lad cremen køle helt af. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen. Skær ananassen i mindre stykker, og vend dem i cremen.
- Skær ca. 20 lige store ovale stykker kage ud (ca. 5 × 7 cm). Kom cremen imellem.
- Rul marcipanen tyndt ud mellem bagepapir. Skær 6 ovale stykker marcipan, der kan dække kagerne. Kom kakao i en sigte, og drys lidt på hver kage.