Krydret choko-roulade

Krydret choko-roulade

Skal det være lys eller mørk roulade? Begge smager godt med en krydret chokoladesmørcreme med f.eks. chili eller mynte. Rouladen holder sig frisk flere dage i køleskab og er meget fin til kaffe eller te.Arbejdstid: 40 min.Bagetid: 7-8 min.Hviletid: mindst 1 time.Bundene er fryse-egnede

1 stor roulade til 15-20 personer

Ingredienser

  • 5 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g hvedemel (eller 75 g hvedemel og 50 g kakao)
  • 25 g smør (smeltet)
  • 1 spsk sukker (til drys)
  • Chokoladesmørcreme (fyld):
  • 300 g smør (blødt)
  • 2 dl flormelis
  • 4 æggeblommer (pasteuriserede)
  • 100 g mørk chokolade
  • (mindst 60%, smeltet)
  • evt. 1 spsk frisk mynte (hakket)
  • eller 1 tsk rød frisk chili (finthakket)

  1. Rouladebund:
  2. Pisk æg og sukker ca. 10 min. Med en håndmikser, til det er hvidt og skummende.
  3. Drys mel og evt. kakao igennem en si og vend det i æggemassen med en dejskraber. Rør det smeltede smør i.
  4. Smør dejen ud i en ca. 1 cm tyk firkant på ca. 35x25 cm på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag rouladebunden midt i en 225 grader varm ovn i 7-8 min. – den skal være lys, men lige blive lidt lysebrun i kanterne.
  6. Drys et nyt stykke bagepapir med sukker. Vend rouladebunden ud på det, så bagsiden af det gamle bagepapir vender opad.
  7. Kom vand på hænderne og dup vanddråber på bagepapiret. Vent et par min. og hiv så det gamle papir af.
  8. Smørcreme:
  9. Pisk smør og flormelis skummende. Tilsæt gradvist æggeblommer. Rør smeltet chokolade i, evt. sammen med mynte eller chili.
  10. Smør cremen ud i et lag på rouladebunden, og rul den fast sammen til en roulade. Pak den stramt ind i bagepapiret.