Lakrids- og blåbærmuffins med spejdersnus
(12 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: ca. 20 min.
- Fryse-egnet uden glasur
- Ingredienser:
- ca. 25 g lakridsrodspulver (halvdelen til dejen og halvdelen til drys)
- 125 g blåbær
- 150 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 250 g smør (blødt)
- 175 g sukker
- 4 æg
- 50 g flormelis
- 2-3 tsk vand
- Bland halvdelen af lakridsrodspulveret med mel og bagepulver.
- Rør smør og sukker med en håndmikser, til det erskummende. Tilsæt etæg ad gangen til smør-sukker-blandingen og rør godt mellem hvert.
- Sigt lakrids- og melblandingeni dejen ogvend det sammen med en dejskraber. Tilsæt blåbær.
- Fyld muffinsforme¾ op med dej.Bag ca. 20 min. i en175 grader varm ovn. Stik med et træspid i midten af en af kagerne.Hvis der er rå dejpå, skal de bage videre.
- Afkøl kagerne på en bagerist. Rør flormelis med vand til glasur og sæt en klat på hver kage. Drys resten af lakridsrodspulveret.