low carb lasagne opskrift

Lowcarb-lasagne med kylling

I denne lasagne har jeg brugt butternutsquash i stedet for lasagneplader. Du kan lave lasagnen ret sund ved at erstatte mascarpone med ricotta eller hytteost og helt undlade cheddar på toppen – men den bliver bedst, som den står her.

Lasagne til 4-6 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 2 butternutsquash
  • 600 g kyllingebryst
  • olivenolie
  • 2 løg, i slanke både
  • 3-4 fed hvidløg, hakkede
  • 1 squash, revet
  • 2 spsk koriander, hakket
  • 1 spsk oregano, hakket
  • salt og peber
  • 250 g mascarpone
  • lidt limesaft
  • 200 g revet cheddar
  • 2-3 håndfulde koriander, hakket
  • 1 grøn chili, i tynde skiver

Sådan laver du lowcarb lasagne

  1. Skær toppen af den ene butternutsquash, skær skrællen af. Skær butternutsquashen i tynde skiver, så de bliver til lasagneplader.
  2. Befri det andet græskar for kerner, og skræl, og skær det hele i tern. Sauter græskartern i olivenolie på en stor, varm pande. De skal ikke tage farve, men må gerne blive næsten møre, ca. 8 minutter. Drys med salt og tag dem af panden.
  3. Kom "græskar-plader" i en gryde med kogende, saltet vand. De skal ikke koges, men bare trække i det kogende vand.
  4. Skær kyllingen i mindre tern. Steg dem på den varme pande i 7-8 minutter. Kom løg, hvidløg og squash ved, og lad det hele sautere i yderlig 5 minutter.
  5. Kom hakket koriander og oregano på sammen med de stegte græskartern. Vend mascarpone i, og smag til med salt, peber og en smule limesaft.
  6. Dryp græskarpladerne af. Læg et lag græskarplader og kyllingefyld, og gentag 1-2 gange.
  7. Afslut med kylling og revet cheddar, og bag lasagnen i den varme ovn i ca. 30 minutter.
  8. Drys med koriander og chili, og server straks – gerne med en sprød kålsalat til.