Lowcarb-lasagne med kylling
I denne lasagne har jeg brugt butternutsquash i stedet for lasagneplader. Du kan lave lasagnen ret sund ved at erstatte mascarpone med ricotta eller hytteost og helt undlade cheddar på toppen – men den bliver bedst, som den står her.
Lasagne til 4-6 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- 2 butternutsquash
- 600 g kyllingebryst
- olivenolie
- 2 løg, i slanke både
- 3-4 fed hvidløg, hakkede
- 1 squash, revet
- 2 spsk koriander, hakket
- 1 spsk oregano, hakket
- salt og peber
- 250 g mascarpone
- lidt limesaft
- 200 g revet cheddar
- 2-3 håndfulde koriander, hakket
- 1 grøn chili, i tynde skiver
Sådan laver du lowcarb lasagne
- Skær toppen af den ene butternutsquash, skær skrællen af. Skær butternutsquashen i tynde skiver, så de bliver til lasagneplader.
- Befri det andet græskar for kerner, og skræl, og skær det hele i tern. Sauter græskartern i olivenolie på en stor, varm pande. De skal ikke tage farve, men må gerne blive næsten møre, ca. 8 minutter. Drys med salt og tag dem af panden.
- Kom "græskar-plader" i en gryde med kogende, saltet vand. De skal ikke koges, men bare trække i det kogende vand.
- Skær kyllingen i mindre tern. Steg dem på den varme pande i 7-8 minutter. Kom løg, hvidløg og squash ved, og lad det hele sautere i yderlig 5 minutter.
- Kom hakket koriander og oregano på sammen med de stegte græskartern. Vend mascarpone i, og smag til med salt, peber og en smule limesaft.
- Dryp græskarpladerne af. Læg et lag græskarplader og kyllingefyld, og gentag 1-2 gange.
- Afslut med kylling og revet cheddar, og bag lasagnen i den varme ovn i ca. 30 minutter.
- Drys med koriander og chili, og server straks – gerne med en sprød kålsalat til.