Millionbøf med grønsager
En klassisk god og nem ret.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Kogetid: ca. 20 min.
- ½ kg hakket oksekød
- 2 mellemstore løg (i terninger)
- 1-2 fed hvidløg (hakkede, kan udelades)
- 1 spsk smør
- 1 spsk olie
- 2 stilke bladselleri (fintsnittede)
- 2 gulerødder (groftrevne)
- 1 dåse flåede tomater
- 2 spsk tomatpuré
- 2 dl bouillon
- salt og peber
- evt. jævning
- Tilbehør:
- løse ris med røde peberkorn eller kartoffelmos
- Svits først løg og hvidløgsfed i smør og olie i en tykbundet gryde.
- Kom så kødet i og del det let med en grydeske. Lad det svitse, til det har skiftet farve.
- Kom bladselleri og gulerødder i og tilsæt de flåede tomater samt tomatpuré.
- Hæld bouillonen ved og krydr godt med salt og peber. Lad retten koge videre i ca. 10 min.
- Smag til og jævn evt. med lidt mel udrørt i kold bouillon eller vand.
- Løse ris, som her er tilsat røde peberkorn, kan serveres til, men kartoffelmos smager også godt til retten.