Millionbøf med grønsager

Millionbøf med grønsager

En klassisk god og nem ret.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Kogetid: ca. 20 min.
  • ½ kg hakket oksekød
  • 2 mellemstore løg (i terninger)
  • 1-2 fed hvidløg (hakkede, kan udelades)
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olie
  • 2 stilke bladselleri (fintsnittede)
  • 2 gulerødder (groftrevne)
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 dl bouillon
  • salt og peber
  • evt. jævning
  • Tilbehør:
  • løse ris med røde peberkorn eller kartoffelmos

  1. Svits først løg og hvidløgsfed i smør og olie i en tykbundet gryde.
  2. Kom så kødet i og del det let med en grydeske. Lad det svitse, til det har skiftet farve.
  3. Kom bladselleri og gulerødder i og tilsæt de flåede tomater samt tomatpuré.
  4. Hæld bouillonen ved og krydr godt med salt og peber. Lad retten koge videre i ca. 10 min.
  5. Smag til og jævn evt. med lidt mel udrørt i kold bouillon eller vand.
  6. Løse ris, som her er tilsat røde peberkorn, kan serveres til, men kartoffelmos smager også godt til retten.