Nemme julegodter: Pebermyntepastiller
Fint og lækkert julekonfekt behøves ikke være svært at lave. Prøv opskriften på disse forfriskende pebermyntepastiller, der smager skønt og er tilmed nemme at lave.
80 stk.
Ingredienser
- 1 bundt mynte
- 1 bæger pasteuriseret æggehvide
- 2 tsk. pebermynteolie
- 400-500 g flormelis
- 100 g mørk chokolade
Sådan gør du:
- Skyl mynteblade, og hak dem helt fint.
- Rør æggehvide sammen med pebermynteolie og hakket mynte.
- Kom flormelis i lidt efter lidt, mens der røres til en klistret masse.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Tril massen til små kugler på størrelse med en glaskugle, og giv dem et tryk, så det bliver en flad ”knap”. Stil pladen et tørt sted, og lad pastillerne tørre i 5-6 timer.
- Smelt chokolade over vandbad. Brug bagsiden af en ske, og vift frem og tilbage med smeltet chokolade, så pastillerne får chokoladestriber.
- Stil pastillerne køligt, til chokoladen er stivnet. Opbevar pastillerne i en lufttæt beholder.