Nemme madpandekager til picnickurven

Nemme madpandekager til picnickurven

Alle elsker pandekager! Rul kolde pandekager med fyld, - så er de lette at tage med til sammenskudsgilde eller på picnic. Her får du opskriften på lækre madpandekager med med ostecreme og råt grønt.

8 stk. madpandekager

Total:1 time 15 minutter

Arbejdstid:45 minutter

Ingredienser

Det skal du bruge til madpandekagerne

  • 3 æg
  • lidt groft salt
  • 200 g hvedemel
  • ca. 4 dl mælk
  • ca. ½ dl olie + 25 g smør
  • Ostecreme:
  • 200 g flødeost naturel
  • 50 g blåskimmelost
  • 2-3 spsk. cremefraiche (18%)
  • salt og friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • Rå grøntsager:
  • 1 lille bundt radiser
  • 1 bundt friske grønne asparges
  • 6-8 stilke bladselleri

Madpandekager:

  1. Pisk æg, salt og mel sammen. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk dejen ensartet.
  2. Lad den hvile i køleskab i ca. 30 min. Lav fyldet klar imens.
  3. Varm panden godt op, og kom olie på.
  4. Hæld et tyndt lag dej på, og steg pandekagerne lysebrune på begge sider.
  5. Afkøl pandekagerne.

Ostecreme:

  1. Kom flødeost i en skål. Pres blåskimmelosten igennem en si med en ske. Rør de to oste sammen med cremefraiche til smørbar konsistens. Smag til med salt og peber.
  2. Smør et lag ostecreme på hver pandekage, og tril dem sammen. Rens radiser og asparges, og skær gulerødder og bladselleri i stave.
  3. Servér pandekagerne med rå grøntsager.