Nemme madpandekager til picnickurven
Alle elsker pandekager! Rul kolde pandekager med fyld, - så er de lette at tage med til sammenskudsgilde eller på picnic. Her får du opskriften på lækre madpandekager med med ostecreme og råt grønt.
8 stk. madpandekager
Total:1 time 15 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
Det skal du bruge til madpandekagerne
- 3 æg
- lidt groft salt
- 200 g hvedemel
- ca. 4 dl mælk
- ca. ½ dl olie + 25 g smør
- Ostecreme:
- 200 g flødeost naturel
- 50 g blåskimmelost
- 2-3 spsk. cremefraiche (18%)
- salt og friskkværnet peber
- Tilbehør:
- Rå grøntsager:
- 1 lille bundt radiser
- 1 bundt friske grønne asparges
- 6-8 stilke bladselleri
Madpandekager:
- Pisk æg, salt og mel sammen. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk dejen ensartet.
- Lad den hvile i køleskab i ca. 30 min. Lav fyldet klar imens.
- Varm panden godt op, og kom olie på.
- Hæld et tyndt lag dej på, og steg pandekagerne lysebrune på begge sider.
- Afkøl pandekagerne.
Ostecreme:
- Kom flødeost i en skål. Pres blåskimmelosten igennem en si med en ske. Rør de to oste sammen med cremefraiche til smørbar konsistens. Smag til med salt og peber.
- Smør et lag ostecreme på hver pandekage, og tril dem sammen. Rens radiser og asparges, og skær gulerødder og bladselleri i stave.
- Servér pandekagerne med rå grøntsager.