Oksekødsragout med lakrids, anis og mos
(4-5 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Stege/kogetid: ca. 55 min.
- Fryse-egnet
- Ingredienser:
- 800 g oksekød (f.eks. tykkam eller culotte i tern)
- 2 spsk olivenolie
- 250 g skalotteløg (pillede, halve)
- 2 spsk hvedemel
- 4 hele lakridsrødder
- 2 stjerneanis
- 1 tsk sezchuanpeber (eller knust sort peber)
- 1 appelsin (skiver)
- 2 dl appelsinsaft
- 4-5 fed hvidløg (hele)
- 2 dl vand
- 1 spsk groft salt
- 1 spsk lakridsrodspulver (ca. 10 g)
- Kartoffel-pastinak-mos:
- 500 g kartofler (skrællede, melede)
- 500 g pastinakker (skrællede, i stykker)
- 1 dl piskefløde
- ca. 3 dl kogevand
- salt og friskkværnet peber
- Tilbehør:
- kogte grønne bønner
- Brun kødet på alle sideri varm olie i en stegegryde. Skru lidt ned for varmen, tilsæt løg og lad dem blive klare.
- Drys med mel og lad det suge fedtstoffet.Tilsæt derefter lakridsrødder,stjerneanis,peber, appelsinskiver, appelsinsaft, hvidløg og vand og krydr med salt.
- Lad retten simre under låg ca. 45 min.,til kødet er mørt. Smagtil med salt, peber oglakridspulver.
- Kartoffel-pastinak-mos:Kog kartofler og pastinakker møre i vand uden salt. Hæld kogevandet fra, men gem lidt. Mos kartofler og pastinak med et piskeris.Tilsæt piskefløde og derefter kogevand til passende blød konsistens.Smag til medsalt og peber.
- Servér oksekødsragouten med mos og bønner.