Ovnstegt kylling med skysauce og rabarber
En forårsklassiker som altid er god! De syltede rabarber passer smukt til den milde kylling og den salte sauce.
4
Total:1 time 45 minutter
Ingredienser
- 3-4 stængler rabarber, alt efter størrelse
- 1 hel stjerneanis
- 125 g rørsukker
- 1 dl vand
- 1 knsp salt
- Kylling:
- 1 hel kylling
- 1 spsk groft salt
- 2 spsk blødt smør
- 1 fed hvidløg
- 1 dl vand
- et par kviste frisk timian
- skysauce:
- ½ dl piskefløde
- 1 ½ dl mælk
- 1 spsk maizena, rørt med 1 spsk koldt vand
- salt og peber
- tilbehør: Dampede forårsløg og kogte nye kartofler
Sådan gør du:
- Begynd med rabarberkompotten. Bring vand og sukker i kog sammen med stjerneanis og 1 knivspids salt. Skær rabarberne i skiver på 1 cm, og tilsæt dem i den kogende lage. Lad den koge op med rabarberne, sluk for varmen og lad det stå og trække, imens kyllingen steger.
- Gnid kyllingen indeni og udenpå med smør og salt, prop den med frisk timian eller anden krydderurt og hvidløg og læg den på bunden af et ildfast fad. Hæld ca 1 dl vand ved, sørg for at vandet ikke fordamper helt så stegeskyen brænder fast – du kan supplere med lidt mere vand undervejs. Steg kyllingen i ovnen ved 200˚ i 1 time og 15 minutter. Hvis brystet begynder at blive for mørkt, så læg et stykke sølvpapir over, så blot lårene stikker ud.
- Lad kyllingen hvile 15 minutter med brystet nedad, før du skærer den ud. Hæld nu stegevæden fra fadet over i en gryde, tilsæt fløde, mælk og maizena og lad saucen koge op. Smag til med salt og peber, og server saucen til kyllingen med de syltede rabarber og nye kartofler.