Ovnstegt kylling med skysauce og rabarber

Ovnstegt kylling med skysauce og rabarber

En forårsklassiker som altid er god! De syltede rabarber passer smukt til den milde kylling og den salte sauce.

4

Total:1 time 45 minutter

Ingredienser

  • 3-4 stængler rabarber, alt efter størrelse
  • 1 hel stjerneanis
  • 125 g rørsukker
  • 1 dl vand
  • 1 knsp salt
  • Kylling:
  • 1 hel kylling
  • 1 spsk groft salt
  • 2 spsk blødt smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl vand
  • et par kviste frisk timian
  • skysauce:
  • ½ dl piskefløde
  • 1 ½ dl mælk
  • 1 spsk maizena, rørt med 1 spsk koldt vand
  • salt og peber
  • tilbehør: Dampede forårsløg og kogte nye kartofler

Sådan gør du:

  1. Begynd med rabarberkompotten. Bring vand og sukker i kog sammen med stjerneanis og 1 knivspids salt. Skær rabarberne i skiver på 1 cm, og tilsæt dem i den kogende lage. Lad den koge op med rabarberne, sluk for varmen og lad det stå og trække, imens kyllingen steger.
  2. Gnid kyllingen indeni og udenpå med smør og salt, prop den med frisk timian eller anden krydderurt og hvidløg og læg den på bunden af et ildfast fad. Hæld ca 1 dl vand ved, sørg for at vandet ikke fordamper helt så stegeskyen brænder fast – du kan supplere med lidt mere vand undervejs. Steg kyllingen i ovnen ved 200˚ i 1 time og 15 minutter. Hvis brystet begynder at blive for mørkt, så læg et stykke sølvpapir over, så blot lårene stikker ud.
  3. Lad kyllingen hvile 15 minutter med brystet nedad, før du skærer den ud. Hæld nu stegevæden fra fadet over i en gryde, tilsæt fløde, mælk og maizena og lad saucen koge op. Smag til med salt og peber, og server saucen til kyllingen med de syltede rabarber og nye kartofler.