Pasta i cremet kartoffelsuppe

Pasta i cremet kartoffelsuppe

Lækker, sund og børnevenlig suppe, som man altid kan lave i sidste øjeblik.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 1 stilk bladselleri
  • olivenolie
  • evt en smule peperoncino (tørret chili)
  • salt
  • 5 små cherrytomater
  • 3 mellemstore kartofler
  • 1 l hvidvin
  • ca. 1 l vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 200 g små pastarør (f.eks. ditalini)
  • sort peber
  • reven parmesan

Sådan gør du

  1. Hak løg, gulerødder og bladselleri fint, og svits dem i en gryde med varm olivenolie og lidt peperoncino. Drys lidt salt på. Skær tomaterne i både, og kartoflerne i tern, og tilsæt begge dele. Lad det småsimre ved svag varme i ca. 10 min.
  2. Hæld hvidvin ved, og efter 5 min bouillonterningen opløst i ca. 1 l vand. Bring suppen i kog, og blend efter 5-10 min let, så suppen bliver cremet. Tilsæt de små pastarør, og kog som angivet på pakken. Hæld lidt god olivenolie over hver portion sammen med et drys parmesan og sort peber lige inden servering.