Pastilla med kylling, rosiner, chili og kanel
Pastilla er en sød, kødfyldt tærte og en traditionel ret i Marokko. Her som små, sprøde pakker med et dejligt sødt og krydret fyld.
Total:1 time
Ingredienser
- 3-4 kyllingebrystfileter
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- ½ -1 chili
- 2 spsk olivenolie
- 1 ½ dl rosiner eller finthakkede svesker
- ½ tsk gurkemeje
- et nip safran
- ½ -1 dl hakket persille
- salt og peber
- 1 pakke filodej
- 75 g smeltet smør
- Dip:
- 2 ½ dl yoghurt naturel eller græsk yoghurt
- 1 fed finthakket hvidløg
- salt og peber
- lidt tørret, knust chili
- lidt bredbladet persille
Sådan laver du pastilla med kylling, rosiner, chili og kanel
- Skær kyllingekødet i små tern. Pil og hak løg og hvidløg i små tern. Halver chilien, fjern kernerne, og hak den.
- Brun kyllingekødet ved høj varme på alle sider, og krydr med salt og peber. Tag kødet op af gryden, og læg det på en tallerken.
- Steg løg og hvidløg mørt i lidt olivenolie nogle minutter. Tilsæt chili, rosiner/svesker, gurkemeje, safran og brunet kyllingekød. Lad det stege et par minutter, hæld 2 dl vand ved, og kom låg på.
- Lad simre 10 minutter, til kyllingen er færdig. Hæld eventuelt overskydende væske fra, og krydr kødet med salt, peber, og top med hakket persille.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær filodejen i 15 x 15 cm. Pensl et lag med smeltet smør, læg endnu et lag filodej oven – gentag, så der er tre lag. Kom en skefuld kyllingefyld på, og fold den sammen ved at bukke kanterne ind under "pakken". Pensl med smør, og drys salt på.
- Rør yoghurt med hvidløg, salt, peber og lidt tørret, knust chili til en dip.
- Bag pastillaerne 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
- Anret dem på et fad, og drys med tørret, knust chili og lidt bredbladet persille.
- Server med yoghurtdip og eventuelt en salat.
- Spis dem som forret, eller server dem til hovedret sammen med for eksempel couscous og en grøn salat - og er der nogen til overs. fungerer de perfekt i madpakken næste dag!