Pølsehorn de luxe

Pølsehorn de luxe

Dejen minder om den, man bruger til croissanter, og er virkelig lækker til pølserne.

12 stk. pølsehorn

Ingredienser

  • Pølsehorn de luxe
  • 25 g gær
  • 2½ dl lunkent vand
  • 500 g hvedemel, gerne pizzamel
  • 200 g smør
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 100 g smør til udrulning
  • 12 brunchpølser af en god kvalitet
  • 1 æg til pensling
  • Pynt: 3-4 spsk. sesamfrø

Sådan laver du pølsehorn de luxe

  1. 1. Udrør gæren i vandet. Kom hvedemelet i en anden skål, og smuldr de 200 g smør heri. Tilsæt salt, sukker og gærblandingen. Ælt dejen sammen, ikke for længe, kun til den er ensartet. Stil dejen tildækket til hævning ca. 1 time.
  2. 2. Rul dejen ud til et rektangel på 20 x 40 cm. Skær køleskabskoldt smør i tynde skiver, brug f.eks. en ostehøvl. Læg smørskiverne på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel over. Udrul den til et rektangel på 20 x 40 cm. Fold den ene halvdel af dejen over den anden halvdel af dejen til 2 lag. Rul igen dejen ud, og fold. Gentag 2 gange mere. Rul nu dejen ud i et rektangel på 30 x 40 cm. Skær dejen i 6 firkanter, som så skæres til 12 trekanter.
  3. 3. Kom en pølse på hvert dejstykke, og rul sammen fra den brede ende. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag pølsehornene på midterste ovnribbe ved 225 gr. i ca. 18 min.

Tip

Hvis der kommer smør til syne under udrulningen, så drys lidt hvedemel over. Kom tomatketchup i små portionsflasker eller glas, og server det til.