Lækre hjemmebagte pølsehorn med fuldkorn
De fleste børn elsker pølsehorn, så vi bager en stor portion, fryser halvdelen og opbevarer resten i køleskabet, så ungerne selv kan forsyne sig efter skole.
24 stk. pølsehorn
Total:30 minutter
Ingredienser
- Pølsehorn med fuldkorn
- 25 g smør
- 5 dl mælk
- 50 g gær
- 3 tsk. sukker
- 2 tsk. salt
- 200 g groft speltmel
- 500-600 g hvedemel
- 24 små pølser, f.eks. brunchpølser fra Langelænder
- lidt sesamfrø til drys
Sådan laver du pølsehorn med fuldkorn
- 1. Smelt smørret i en gryde, og lun mælken heri. Tag gryden af varmen, og hæld væsken i en skål.
- 2. Når væsken er lillefingervarm, røres gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og speltmel. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen – hold lidt af melet tilbage. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- 3. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Ælt den godt igennem.
- 4. Del den i 24 stykker, og tril til pølser. Sno dejen om de rigtige pølser, og fordel dem på to bageplader med bagepapir. Lad brødene hæve ca. 30 min.
- 5. Tænd ovnen på 200 grader.
- 6. Pensl pølsehornene med vand, og drys med sesamfrø. Bag brødene i ca. 15 min., til de er gyldne.