Pølsehorn med tomatsalsa
Disse nemme pølsehorn med fuldkornsdej og tomatsalsa er rigtig familiemad, som både store og små holder af. Disse pølsehorn er bagt med grahamsmel og uden æg.
8 stk. pølsehorn
Total:1 time 30 minutter
Ingredienser
- Pølsehorn:
- 8 wienerpølser
- 25 g smør (smeltet)
- 21⁄2 dl mælk
- 25 g gær
- 3⁄4 tsk groft salt
- 150 g fuldkornshvedemel (grahamsmel + ca. 50 g til udrulning)
- ca. 250 g hvedemel
- Tomatsalsa:
- 500 g tomater (små tern)
- 1 rød peberfrugt (små tern)
- 1⁄2 rødløg (finthakket)
- 2 tsk friske timianblade (eller 1 tsk tørret)
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 1⁄2 tsk flydende honning (eller sukker)
- ca. 2 tsk stærk chilisovs
- ca. 1 tsk groft salt
Sådan laver du pølsehorn med tomatsalsa
- Dej til pølsehorn:
- 1. Bland smør og mælk og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt mel tilbage. Ælt dejen sammen og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min.
- 2. Ælt den igennem på et meldrysset bord. Del dejen i 8 stykker og rul hvert stykke ud til en lang pølse. Sno dejen omkring pølserne.
- 3. Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. Bag dem ved 200 grader i ca. 20 min.
- Tomatsalsa: Bland de finthakkede grønsager og smag til med olie, honning,
- chilisovs og salt. Servér de varme pølsehorn med tomatsalsa.