Porretærte

Porretærte

(1 tærte)

Ingredienser

  • 30 g letmayonnaise
  • 30 g mel
  • salt
  • Porrefyld:
  • 100 g porrer (fintsnittet)
  • 1 fed hvidløg (hakket)
  • 5 g DDV plante 70
  • 2 æg
  • 30 g DDV yoghurt 7%
  • salt og peber
  • 75 g blandet salat

  1. Ælt mayonnaise og mel sammen til en dej og pres den ud i en lille tærteform.
  2. Forbag bunden i en 200 grader varm ovn i ca. 10 minutter.
  3. Steg porrer og hvidløg bløde på en varm pande med lidt fedtstof.
  4. Pisk æg og yoghurt sammen og tilsæt lidt salt og peber.
  5. Kom porrer og hvidløg oven på tærtebunden og hæld æggeblandingen over.
  6. Bag igen i ca. 20 minutter, til tærten er gylden.
  7. Servér tærten med en grøn salat.
  8. Kalorier 599 kcal
  9. Protein 23 g (15%)
  10. Kulhydrat 42 g (28%)
  11. Fedt 39 g (57%)
  12. Kostfibre 6 g
  13. Opskriften er fra Vægtkonsulenternes bog "Sund & Slank middage - året rundt".