Quinoasalat med grillede majs
Lav salaten på grillen eller en grillpande. Skal du grille mange grøntsager, kan du lægge dem i et lag og grille dem i en brandvarm ovn under grill-elementet. Vend dem undervejs.
Ingredienser
- Tilbehør til 3-4 personer
- 1½ dl sort quinoa
- Salt
- 3 majskolber
- 1 stor squash (eller 2 små)
- 2 rødløg
- 2 lime
- 2-3 spsk flydende
- honning
- 2-3 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Skyl quinoaen, og kog den mør i usaltet vand. Cirka 15-20 minutter. Salt den, dræn vandet fra, og lad den dryppe af.
- Pil majskolberne, og gnid dem med lidt olivenolie. Grill dem på en varm grill eller grillpande. De skal bare have 3-5 minutter. Lad dem køle en smule, og skær kernerne fri.
- Skær squashen i lange skiver, cirka ½ cm i tykkelse, og pil og halvér løgene. Dryp begge dele med lidt olivenolie, og grill squash i 2-3 minutter og løg i 3-5 minutter.
- Del løgene i "skaller", og vend løg, squash, majs og quinoa forsigtigt sammen.
- Pres saften af limene og rør med den flydende honning og olivenolien. Vend salaten med dressingen, og smag til med salt. Servér straks.
- Lav salaten på grillen eller en grillpande. Skal du grille mange grøntsager, kan du lægge dem i et lag og grille dem i en brandvarm ovn under grill-elementet. Vend dem undervejs.