Ristet brød med hjertesalat, sellericreme og lufttørret skinke
En sprød og nem hapser er altid en god start på middagen.
4
Ingredienser
- Bagetid: 45 min.
- Tid i alt: 60 min.
- Creme:
- ½ knoldselleri (500 g), skrællet og renset
- 35 g parmesanost
- 100 g flødeost
- 2 spsk trøffelolie (eller olivenolie)
- 2 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg, revet
- 4 blade hjertesalat
- 4 skiver groft brød
- olivenolie
- 4 skiver lufttørret skinke
- 1 skalotteløg (20 g)
- friske krydderurter til pynt
- salt og peber
Sådan gør du
- Creme:
- Bag knoldselleriet i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter. Blend det bagte selleri med revet parmesanost, flødeost, trøffelolie, citronsaft og hvidløg. Smag til med salt og peber.
- Dryp olivenolie på brødskiverne, og rist dem i ovnen i 5 minutter ved 200 grader. Læg lufttørret skinke ud på en bageplade, og rist skiverne ved 200 grader i 5 minutter.
- Anret ristet brød med hjertesalat, sellericreme, ringe af skalotteløg og ristet, lufttørret skinke. Pynt med friske krydderurter.