Rodfrugtsalat med pasta og tigerrejer
Mættende med masser af vintergrønt.
4
Ingredienser
- 350g kæmperejer/tigerrejer (f.eks. fra frost)
- 3 spsk. olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 1-2 friske chili
- 150 g rugpasta eller fuldkornspasta (ukogt vægt)
- 3-4 bolsjebeder eller alm. rødbeder
- 500 g jordskokker
- 2 kakifrugter
- 100 g sukkerærter
- en håndfuld frisk persille
- 30 hasselnødder
- 3 spsk olivenolie
- saften fra 1 citron
- 2 spsk pesto
- 300 g hytteost
- salt og peber
Sådan gør du:
- Tø tigerrejerne op (tag dem evt. op dagen før, og sæt dem i køleskabet). Lad skallen/halen sidde på, hvis du har købt den med hale på. Varm olien op og steg først hvidløg skåret i skiver og hele chilier i olien. Tilsæt rejerne. Svits dem i ca. 3-4 min.
- Kog rugpastaen som anvist på pakken. Når de er kogt, hæld vandet fra. Vend pastaen i lidt olivenolie.
- Skræl bolchebeder og jordskokker og skær den i meget tynde skiver. Brug en kartoffelskræller eller siden af et rivejern. Hak kakifrugten i tern og del sukkerærterne på langs. Hak persillen groft. Bland det hele i en skål med afkølet pasta og stegte tigerrejer.
- Rist nødderne på en tør pande ca. 3-4 min. Bland olie, citronsaft og skal og pesto sammen. Hæld det over salaten. Top med hytteost, salt og peber.
- 550 kcal
- Prøv også nem råkost med kalkunspyd
- Få mere inspiration til lækker slankemad på Altfordamerne.dk/opskrifter/sund--slank/