Rødkålssalat med appelsinskal og kaki
Rødkålssalaten smager dejligt af jul. Den er fiberrig og rig på sund fedt fra valnødder og hørfrøolie.
Næringsindhold
- Energi pr. person:100 Kcal
Rødkålssalat med appelsinskal til 6 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- 400 g rødkål
- 2 kakifrugter
- 1 spsk sesamfrø eller nigellafrø
- 25 g valnødder
- skallen fra en appelsin (øko)
- 20 g rapsolie med citron eller hørfrøolie
- 1 lime, saften heraf
- 1 knsp stødt nellike
- 1/2 tsk kanel
- salt og peber
Sådan laver du rødkål
- 1. Snit kålen i lange tynde strimler, brug evt. en foodprocessor. Hak kakifrugterne i grove tern.
- 2. Rist sesamfrøene på en tør pande ca. 2-4 min. Ryst undervejs. Hak valnødderne med en kniv.
- 3. Bland rødkål, kakifrugter, ristet sesamfrø, og valnødder i en skål. Riv skallen fra appelsinen og rør den sammen med olie, limesaft, nellike, kanel, lidt salt og peber sammen.