Røræg med pancetta og purløg

Røræg med pancetta og purløg

Pancetta er et dejligt alternativ, hvis du ønsker et (lidt mere) fedtfattigt og knap så salt alternativ til den traditionelle bacon.

Ingredienser

  • 200 g pancetta i tynde skiver
  • 6 æg i str. L/XL
  • 6 spsk sødmælk
  • 1 spsk smør
  • 1 bundt purløg, finthakket
  • havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200˚, og læg pancettaskiverne på et stykke bagepapir på en bageplade. Rist panchettaen ca 5 min., til skiverne er gyldne og sprøde – tiden kan variere lidt alt efter tykkelsen.
  2. Pisk æggene med mælken, og vend purløget i. Smelt smørret på en slip-let-pande, og steg rørægget i 2-3 min. under omrøring, til det gennemstegt men stadig blødt og cremet. Servér med den sprøde pancetta og ekstra purløg til.
  3. Prøv også luksusmorgenboller
  4. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/