Røræg med pancetta og purløg
Pancetta er et dejligt alternativ, hvis du ønsker et (lidt mere) fedtfattigt og knap så salt alternativ til den traditionelle bacon.
Ingredienser
- 200 g pancetta i tynde skiver
- 6 æg i str. L/XL
- 6 spsk sødmælk
- 1 spsk smør
- 1 bundt purløg, finthakket
- havsalt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200˚, og læg pancettaskiverne på et stykke bagepapir på en bageplade. Rist panchettaen ca 5 min., til skiverne er gyldne og sprøde – tiden kan variere lidt alt efter tykkelsen.
- Pisk æggene med mælken, og vend purløget i. Smelt smørret på en slip-let-pande, og steg rørægget i 2-3 min. under omrøring, til det gennemstegt men stadig blødt og cremet. Servér med den sprøde pancetta og ekstra purløg til.
- Prøv også luksusmorgenboller
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/