Sådan laver du sprødstegt sandart med spinat og citronfløde
Saftig fisk under sprødt skind, lækker spinat og en smule fløde med aromatisk citron. Hvem kan sige nej til det? Retten kan du spise både til frokost og aften.
4
Ingredienser
- 7-800 g sandartfilet med skind (skrabet fri for skæl – det gør fiskehandleren gerne)
- fint havsalt
- 1 tsk olivenolie
- 2 tsk smør
- Citronfløde:
- 1,5-2 dl piskefløde
- et nip fint havsalt
- et nip sukker
- en smule reven skal af en citron, økologisk
- ca. 2 spsk friskpresset saft af en citron, økologisk
- Sauteret spinat:
- 5-600 g spinat
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk hønsebouillon eller vand
- havsalt og peber
Sådan laver du sprødstegt sandart med spinat og citronfløde
- Drys sandartfileterne med lidt salt på kødsiden, og lad dem trække godt en lille time i køleskab. Forbered og tilbered tilbehøret imens.
- Dup fileterne tørre med køkkenrulle, og skær dem i portionsstykker. Varm en stor stegepande op, kom olie og smør på, og læg fisken på med skindsiden nedad, når smørret har bruset af. Skru en smule ned, og lad stykkerne stege i ca. 3 min, til de er sprøde.
- Fisk med skind krummer ofte, når den kommer på panden, så pres stykkerne mod panden med en paletkniv. Efter kort tid holder de sig flade. Tag panden af blusset, vend fisken, så kødsiden vender nedad, og tæl til ti – så er den klar. Eftervarmen fra panden giver fisken den sidste tilberedning. Servér sandarten med det samme med tilbehøret og evt. kartofler.
- Citronfløde:
- Rør fløden let med salt og sukker. Tilsæt reven citronskal og -saft, og stil det koldt en halv times tid, mens den tykner. Rør let før servering.
- Sauteret spinat:
- Rens og skyl spinaten omhyggeligt, og nip de groveste stilke af. Slyng omhyggeligt vandet af spinaten i en salatslynge. Pil hvidløgsfeddet, og skær det i grove splitter. Varm olien på en stor pande eller en wok. Kom spinat og hvidløg i, og vend rundt i bladene.
- Tilsæt væde, og fortsæt med at vende rundt i spinaten, til den er klasket sammen (25-35 sekunder), krydr med salt og peber. Giv spinaten 5-8 sekunder til, og hæld den i en sigte. Fjern hvidløgssplitterne, inden den serveres.
PRØV OGSÅ: Grønne asparges med appelsinsauce