Scones med ­chokolade-curd

Scones med chokolade-curd

Godt hjemmebagværk bringer altid glæde. Byd venner, familie eller naboer på søde scones.

12 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bage-/kogetid: ca. 20 min.
  • ca. 300 g hvedemel
  • et drys fint salt
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 75 g smør
  • 25 g sukker
  • 1 æg
  • 200 g cremefraiche (38%)
  • 1 æg (til pensling)
  • Chokolade-curd:
  • 1 dl stærk kaffe (kold)
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g smør (skåret i små stykker)

  1. Scones:
  2. Bland mel, salt og bagepulver i en skål.
  3. Skær smør ud i små stykker. Smuldr det i melblandingen med fingrene, så det kommer til at ligne revet ost. Bland med sukker.
  4. Pisk æg og cremefraiche sammen, og kom det i melblandingen. Saml dejen hurtigt uden at ælte for meget.
  5. Rul dejen til en pølse på et meldrysset bord, og skær den ud i 12 stykker. Læg de 12 scones på bagepapir på bageplade. Pensl hver scone med sammenpisket æg.
  6. Bag sconesene ca. 17 min. i en 225 grader varm ovn. Afkøl dem på en bagerist. Servér scones med chokolade-curd.
  7. Chokolade-curd:
  8. Pisk kaffe og æg sammen med sukker i en lille, tykbundet gryde. Kom stykker af chokolade og smør i gryden.
  9. Sæt gryden over blus. Pisk det hele sammen over svag varme, til det begynder at få en tyk konsistens. Cremen må ikke koge. Hæld den straks i en skål, og sæt den i køleskabet, til den er kold og stivnet. Holdbarheden er nogle dage.