Scones med citrus
De skønneste lette, porøse og saftige scones med en dejlig smørsmag. Krydret med appelsinskal og kardemomme får de den fineste parfumerethed og aroma. Spis dem friskbagte med smør og en god appelsinmarmelade.
Ingredienser
- 350 g hvedemel
- revet skal af 1 usprøjtet citron
- ¼ tsk salt
- 3 spsk sukker + ekstra til drys
- 1½ tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk revet skal fra usprøjtet appelsin
- 125 g koldt smør i tern
- 1¾ dl kærnemælk
- 1 sammenpisket æg
Sådan laver scones med citrus
- Bland alle de tørre ingredienser med appelsin- og citronskal i en skål, og tilsæt smørret. Gnid smørret ind i det tørre, til det har en rasp-lignende tekstur.
- Lav et hul i midten af melblandingen og tilsæt kærnemælk. Arbejd hurtigt dejen let sammen uden at ælte for meget, den skal nærmere samles, og tryk den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 cm.
- Tryk kagerne ud med et glas eller lignende, der er ca. 7-8 cm i bredden, pensl dem med æg, og drys med en smule sukker. Bag dem i 10-12 minutter, til overfladen er gylden og sprød.
PRØV OGSÅ: Brombær-hasselnødde-galette