Smørristet knoldselleri

Smørristet knoldselleri

Nok noget af det nemmeste at lave. Og så smager det af en million. Brug salaten som tilbehør til alt fra fisk til kød.

4

Ingredienser

  • 1 knoldselleri
  • 100 g smør
  • 2 bundter vild brøndkarse
  • lidt citronsaft
  • Dildsalt:
  • 1 håndfuld dild
  • 3 spsk flagesalt

Sådan gør du

  1. Skær skrællen af sellerien, og kasser den. Skær sellerien i både.
  2. Smelt smørret i en kasserolle. Klar det, ved at hælde alt det klare smør på en pande og kassere vallen (det hvide).
  3. Steg sellerien ved middel varme i det klare smør. Den skal have 5-7 minutter, eller til den er mør, men stadig har en smule bid.
  4. Anret brøndkarsen på et fad, dryp den med citronsaft.
  5. Knus dild og salt i en morter og drys saltet på sellerien.
  6. Server straks.
  7. TIP! Dildsaltet er også godt til fisk, på æggemadder eller til at drysse på en simpel salat. Opbevar den i 1-2 dage i køleskab.