Smørristet knoldselleri
Nok noget af det nemmeste at lave. Og så smager det af en million. Brug salaten som tilbehør til alt fra fisk til kød.
4
Ingredienser
- 1 knoldselleri
- 100 g smør
- 2 bundter vild brøndkarse
- lidt citronsaft
- Dildsalt:
- 1 håndfuld dild
- 3 spsk flagesalt
Sådan gør du
- Skær skrællen af sellerien, og kasser den. Skær sellerien i både.
- Smelt smørret i en kasserolle. Klar det, ved at hælde alt det klare smør på en pande og kassere vallen (det hvide).
- Steg sellerien ved middel varme i det klare smør. Den skal have 5-7 minutter, eller til den er mør, men stadig har en smule bid.
- Anret brøndkarsen på et fad, dryp den med citronsaft.
- Knus dild og salt i en morter og drys saltet på sellerien.
- Server straks.
- TIP! Dildsaltet er også godt til fisk, på æggemadder eller til at drysse på en simpel salat. Opbevar den i 1-2 dage i køleskab.
PRØV OGSÅ: Forret med fisk: Røget laks