Sommerlasagne

Sommerlasagne



Kalorier 683 kcal
Protein 47 g (27 %)
Kulhydrat 66 g (39 %)
Fedt 26 g (34 %)
Kostfibre 7 g

Ingredienser

  • 300 g squash
  • salt
  • Tomatsovs:
  • 100 g gule tomater (tern)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 100 g løg (hakket)
  • salt og peber
  • Bechamelsovs:
  • 5 g DDV plante 70 (til stegning)
  • 10 g mel
  • 1¼ dl minimælk
  • lidt revet muskatnød
  • salt og peber
  • 1 bundt persille (hakket)
  • 40 g lasagneplader
  • 170 g fersk laks

  1. Skær squashen i tynde skiver på langs, grill dem på havegrillen eller bag dem i ovnen og krydr med salt.
  2. Tomatsovs:
  3. Kom tomater og løg i en lille gryde. Kog det i ca. 10 min. og smagtil med salt og peber.
  4. Bechamelsovs:
  5. Smelt fedtstoffeti en lille gryde og rør melet ud i det. Spæd langsomt minimælken i under omrøring til en jævn sovs. Kog i et par min. og smag til med muskat, salt og peber. Vend persille i sovsen.
  6. Start med at lægge en halv lasagneplade i bundenaf et lille ovnfast fad. Byg lagvist op med grillet squash,tomatsovs og tynde skiver af laks og bechamelsovs. Slut med en halv lasagneplademed bechamelsovs over.
  7. Kom det i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time, til overfladen er gylden, og lasagnepladerneføles møre, når der stikkes en skarp kniv igennem.
  8. Servér evt. med en grøn salat.
  9. Opskriften er fra Vægtkonsulenternes bog "Spis dig slank - naturligvis".
  10. Køb bogen - klik her