Spidskål med citrondressing, croutoner og blåbær

Spidskål med citrondressing, croutoner og blåbær

Sommerens bedste kål er spidskål, der har det godt i selskab af en god dressing.

Ingredienser

  • 4 skiver brød
  • ½ spidskål
  • 1 bakke blåbær af ca. 150 g
  • 2-3 stilke estragon (alternativt basilikum)
  • ½ citron
  • 1½ dl cremefraiche 18 %
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt og peber

Sådan laver du salat med spidskål:

  1. Skær brødet i tern, og rist det gyldent og sprødt på en pande med olivenolie. Alternativt kom lidt olivenolie på brødternene, og rist dem gyldne i ovnen ved 225 grader.
  2. Snit spidskålen, gerne groft. Skyl blåbærrene, og pluk og hak estragon groft. Riv skallen af citronen, og pres saften.
  3. Rør cremefraiche sammen med citron, sukker, dijonsennep, salt, peber og halvdelen af estragonen.
  4. Kom spidskål på et stort fad eller i en skål. Hæld cremefraichedressing over, og drys med sprøde croutoner, revet citronskal, blåbær og estragon.