Spinatvafler med laks
Hiv vaffeljernet ud af skabet og fyld det med dej til disse lækre og mættende madvafler med spinat, fetaost og lidt laks på toppen.
Vafler til 4 personer, 8 stk.
Ingredienser
- Spinatvafler med laks
- 200 g friske spinatblade (eller frosne, optøede)
- 1 spsk. smør
- 3 æg
- 100 g hvedemel
- 75 g speltmel (eller grahamsmel)
- 3 æg
- 1½ dl mælk
- ½ dl øl
- 1 spsk. citronsaft
- 50 g smør
- 50 g fetaost
- salt og peber
- Citrondressing:
- 2 dl skyr (eller græsk yoghurt)
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. citronskal (økologisk)
- 300 g laks (røget eller gravad)
- Drys:
- evt. en håndfuld friske basilikumblade
Sådan laver du spinatvafler med laks
- 1. Skyl spinaten, og hak den groft. Tør bladene godt, og kom dem på en varm pande med lidt smør, og steg i et par min., til de netop falder sammen. Tag dem af varmen.
- 2. Rør æg, hvedemel, speltmel, øl og citronsaft godt sammen. Tilsæt smeltet smør, smuldret fetaost, salt og peber, og til sidst spinatbladene.
- 3. Varm vaffeljernet godt op, smør det med lidt smeltet smør og kom ca. 1 dl dej på. Bag vaflen gylden og sprød i ca. 5 min. Fortsæt med resten af dejen.
- Citrondressing:
- 4. Rør en dressing af skyr, citronsaft og -skal, og smag til med salt.
- 5. Servér de nybagte spinatvafler med en klat citrondressing og lidt laks brudt i mindre stykker. Pynt evt. med basilikum.
SE OGSÅ:Lune hasselnøddevafler
SE OGSÅ:Vafler med banansmag